Magasnyomású injektálás

Tekintse meg magasnyomású injektálás szolgáltatásunkat

A magasnyomású injektálás egy Németországban már alkalmazott technológia, mely számos korábbi szigetelési megoldás hibáit kiküszöböli. Milyen hiba merülhet fel az épületeknél gyakran alkalmazott gravitációs szigetelés (más néven furatbaöntés) esetén, ami a magasnyomású injektálás alkalmazásakor nem merül fel? Bár az esetek többségében megfelelő szigetelési megoldást nyújt a furatbaöntés a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de gyakori a hibalehetőség amiatt, hogy nem megfelelő a fal telítése. Ennek oka, hogy ekkor a falban szigeteletlen szakaszok maradnak a nem megfelelő pórustelítés és bizonytalan terjedés miatt. Ezt a furatfeltöltéses megoldást, melyet a 90-es években széles körben alkalmaztak, mára már kiszorította a magasnyomású injektálás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A magasnyomású injektálás menete

Tekintse meg az injektálás menetét

11-40 cm furattávval 10-14 mm átmérőjű furatokat készítünk a szigetelni kívánt falba, majd a furatokba packereket, azaz magasnyomású injektáló szelepeket rögzítünk bele. A magasnyomású injektálás következő lépése, hogy 10-300 bar nyomással egy speciális gép segítségével bejuttajuk a szigetelőanyagot, ami lehet szilikon, műgyanta vagy kovásító oldat, függően a fal nedvességtartalmától és anyagától.

Összehasonlítás

Tekintse meg összehasonlításunkat

A hálózati víz, mely néhány perc alatt egy vastagabb falat is eláztat nyomócsőtörés esetén, 4-6 bar nyomással érkezik. A magasnyomású injektálás során a berendezés által biztosított nyomás és a szelepek nyomás megtartó képessége a biztosíték arra, hogy a bejuttatott szigetelőanyag minden pórusában átjárja a legtömörebb építőanyagot is. Ezzel a megoldással vízbetörés is megszüntethető, vízre habosodó, kétkomponenses műgyanta beinjektálásával.